28 Şubat 2019 Perşembe

Hz Muhammedin Güvenilirliği


Örnekler
Gençken  kendisine verilen lakab güvenilirliğinin en büyük delilidir,gençken bu lakabı almak zor olduğu kadar ömür boyu  buna halel getirmeden yaşamakta zordur ve bu zor işi o başarmıştır.

   Safa tepesinde sorduğu soru karşısında insanların düşünmeden evet biz sana inanırız demeleri de onun toplumda ne kadar güvenilir kabul edildiğinin güzel bir kanıtıdır….
Mekkelilier kabenin onarımını birlikte tamamlamışlar bir sorun çıkmamıştı ama acer ül esved taşını yerine koymaya sıra geldiğinde hangi kabile koyacak tartışması yüzünden sorun çıkmıştı adeta savaş çıkacaktı...Bu nedenle bir hakem tayin etmeye karar verdiler.Dendiki haremin kapısından ilk giren hakem olsun....Herkes heyecanla beklemeye başladı acaba gelen kişi kim olacak  kimi kayıracak kimden tarafa olacak...Nihayet hz Muhammed içeri girdi herkes derin bir nefes aldı çünkü herkes emindi ki o kimseyi kayırmaz kimseden tarafa olmadan hakemlik yapardı o Muhammed ül Emin di.
  O kadar güvenilirdi ki hicret edeceği gece düşmanlarının bir çok emanetleri ondaydı düşmanı bile ona güveniyordu...O da o güveni boşa çıkarmadı emanetleri geri vermesi için yatağında Hz Ali'yi  yatırarak ona emanetleri geri verme görevi verdi.


ayet
"İna­nanlar, emanetlerine ve verdikleri sözlere sadakat gösterirler." Mü'minûn suresi, 8)
Hadis
"Mümin, insanların canları ve mallın hakkında kendisine güvendiği kimsedir." (Tirmizî, İman12
Hz. Muhammed şöyle buyurur: "Bana şunlar hakkında söz verin, ben de size cenne­ti müjdeleyeyim:
*   Konuştuğunuz zaman doğru konuşun!
*   Söz verdiğiniz zaman sözünüzü yerine getirin!
*   Size emanet edileni koruyun!..." (Ahmed bin Hanbel, Müsned, 5/323

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder