21 Eylül 2020 Pazartesi

çoçuklara allah'ı anlatmak için çizgi film

 çoçuklara allah'ı anlatmak amacıyla  hazırlanan çizgi film

küçük bilgin Allah'ın varlığını nasıl anlattı? çoçuklara Allah'ı anlatmak,amacıyla hazırlamış olduğumuz çizgi film şeklinde hikaye videosu. inançsız adama tüme varım yöntemiyle Allahın varlığını açıklayan küçük bilgin

Küçük bilginin hikayesi

Allah diye bir yaratıcının olmadığını, her şeyi tabiatın yarattığını iddia eden ve gittiği yerlerde bilginlerle görüşerek tartışmalar yapan bir dinsiz, döne dolaşa küçük bilginin köyüne geldi.

Saçma fikirlerini anlatmaya başlayan bu dinsizin, Kasaba bilginleriyle görüşüp, münazara yapma isteğine gülen Müslümanlar; “ Bizim küçük bir bilginimiz var, eğer onunla karşılaşıp yenersen, büyük bilginlerimiz seninle görüşebilir ” diye cevap verdiler. O bunu kabul etti. Sonunda görüşme yerini ve saatini kararlaştırarak dağıldılar.

Kasabalılar salonu tıklım tıklım doldurmuşlardı. Aradan yarım saat geçtiği halde, küçük bilgin hala gelmemişti. Saatler ilerledikçe dinsiz bilgin gururlanıyor ve: “ Benden korktu tabii” diyerek gülüyordu.
Tam bu sırada küçük bilgin nin içeri girdiği görüldü.
Dinsiz bilgin:
- Niçin geç kaldın küçük? Yoksa çok mu korktun? diye sordu. O da:
- Hayır korkmadım. Evimiz nehrin öte yakasında. Bu tarafa geçmek istediğimde köprünün yıkılmış olduğunu gördüm.
tam o sırada fırtına ve yıldırımlar ağaçları yıktı sel onları sürükledi ağaçlar taşlara sürtüne sürtüne dalları budandı, sırayla dizildiler….. sel ,önce taşları yığdı sonra üstüne tahtaları getirdi  böylece köprü oluştu ben de köprüden geçip geldim

bu yüzden geç kaldım, özür dilerim, dedi.

Bu cevap karşısında kahkahalarla gülmeye başlayan dinsiz bilgin:
şöyle dedi....

devamı videoda 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder